Het bestuur bestaat uit drie enthousiaste en betrokken vrijwilligers. Zij werken onbezoldigd: alleen kosten, gemaakt in verband met het uitoefenen van de functie, worden vergoed. Onze equitherapeute werkt in loondienst.

Bestuur

Het bestuur van stichting Kind te Paard.

Anne Hilhorst - Voorzitter

Als voorzitter en medeoprichter van de stichting houdt Anne het beleid van de stichting in de gaten. Bovendien houdt zij, als biologe, zicht op het dierenwelzijn en het biologische management van de locatie.

Nicole Hoogeveen - Penningmeester

Naast de financiële aspecten van de stichting, draagt Nicole zorg voor de fysieke gesteldheid van de therapiepaarden, met haar ervaring als mensen- en dierenfysiotherapeute.

Irma Sterk - Secretaris

Met haar jaren ervaring als docente in het regulier basisonderwijs adviseert Irma bij de aanvragen van cliënten en toetst zij de therapie methodieken.


Paarden

De paarden van stichting Kind te Paard.

Perla

Glotti

Gaefa

Jumbo

Juul

Joppur

Brenna


Therapeuten

De equitherapeute van stichting Kind te Paard.

Lize van Ginkel - directeur en equitherapeute

Lize van Ginkel is gediplomeerd equitherapeute. Na haar bachelor Social Work en bijna 10 jaar ervaring als psychiatrisch pedagogisch hulpverlener in de residentiële kinderpsychiatrie, heeft zij met succes de opleiding tot equitherapeut SHP- (NL) afgerond en haar voltige-instructeurs diploma behaald. Na een aantal jaar werken als equitherapeut in haar eigen praktijk kwam zij met het idee een stichting te beginnen om kinderen uit residentiele instellingen te kunnen helpen. Zodat zij de doelgroep waar zij haar hart aan verloren heeft equitherapie kan bieden, iets waar deze kinderen anders zelden de mogelijkheid voor krijgen.


Vrijwilligers

De vrijwilligers van stichting Kind te Paard.

Irene

Irene helpt met de training en verzorging van de therapiepaarden en ondersteunt tijdens de ponyclublessen.